Bröd på riktigt

Inga genvägar

För att skapa goda bröd krävs fem element; bonden, kvarnen, bagaren, tiden och stenen. Hos oss finns alla dessa element representerade. Vi bakar allt från grunden på ett medvetet och naturligt sätt vilket betyder att råvarorna får tala och brödet får ta god tid på sig att vila, mogna och jäsa så att rätt arom och konsistens utvecklas. På det viset skapar vi dagligen smakrika och mättande surdegsbröd med karaktär. Bröd som ger mer. Skeppshandelns stenugnsbageri använder svenskodlat, stenmalet mjöl utan tillsatser från landets bästa kvarnar. Stenmalet mjöl innehåller naturliga fetter och vitaminer till skillnad från mjöl som framställts genom industriella malningsprocesser. Vi väljer bort färdiga mixar och halvfabrikat. I stället satsar vi på fina, lokala råvaror efter säsong och använder alltid smör, mjölk, grädde och ägg av högsta kvalitet. Allt bröd bakas på ugnens stenhäll där temperaturen ligger runt 280 grader. Stenhällen ger fylliga, saftiga och hållbara bröd med en knaprig skorpa.